Vi arbetar med att motverka diskriminering inom rekrytering genom att rekrytera fördomsfritt

Vi känner nog alla till talesättet att kunden alltid har rätt, men nej kära kund, du har tyvärr inte alltid rätt. Låt oss förklara vad vi menar.

Man kanske kan tycka att vis om rekryteringskonsulter ska ha som främsta uppgift att leverera ett antal CV:n som kunden kan välja och vraka ur. 

Det håller inte vi på Testhuset med om. Vi ska inte agera CV:leverantörer – Vi ska vara rekryteringskonsulter.

Som rekryteringskonsulter är vår uppgift att leverera mervärde. Att hjälpa våra kunder bli  både mer effektiva och mer lönsamma, på kort och lång sikt.

Det innebär att vi inte enbart ska behärska skapandet av jobbanalys, organisationsöversikt, search och annonsering, driva ett kompetensbaserat urval samt göra tester och analyser – Vi ska vara ledande inom samtliga områden.

Inom allt detta ska vi vara den drivande parten och samtidigt vara rådgivaren. För detta krävs forskningsbaserade fakta och metoder, kommunikation, samarbete, driv, ärlighet och inte minst mod.

Som rekryteringskonsulter är vi skyldiga att säga vad vi tycker och tror. För det är vi som är expertisen och det handlar inte bara om att driva en process. Det handlar om att driva en långsiktigt hållbar rekryteringsprocess som vi kan stå för.

 

Motverka diskriminering inom rekrytering

I en rekryteringsprocess är det väldigt viktigt för oss att behandla alla inblandade med största respekt. Vi ska arbeta för en fördomsfri rekrytering och vi ska aktivt motverka diskriminering. För vem ska annars göra det? Om inte vi i vår profession som jobbar med detta dagligen, inte tar stafettpinnen, vem ska göra det då? 

För diskriminering i rekryteringsprocesser sker därute, varje dag. Och det är inte till nytta för varken individen, samhället eller oss som rekryterare i vårt mål att leverera mervärde hos kunden på kort och lång sikt.

Så kära kund, om du inte kan skriva under på följande så kan vi såklart ändå ses och diskutera detta men vi är kanske inte gjorda för varandra just nu.

På Testhuset kommer vi som rekryteringskonsulter och som företag ovillkorligen varje dag arbeta mot diskriminering av:

  • Kön
  • Könsöverskridande identitet eller uttryck
  • Etnicitet
  • Religion
  • Ålder
  • Sexualitet
  • Funktionsnedsättning

För det är vår skyldighet att leda diskussionen, ta ansvar och våga stå upp för allas lika värde.