I den moderna rekryterarens vardag är ingen dag den andra lik.

Det låter kanske klyschigt, men det ligger faktiskt en del sanning i det. För även om arbetet som rekryterare ibland går på rutin, så möter vi nästan dagligen kunder med nya frågor, funderingar och problem som vi vill hjälpa till att lösa. Med andra ord är arbetet som rekryterare både varierande och utmanande. Den moderna rekryteraren behöver vara påläst, ligga steget före och vara öppen inför mötet med nya människor. Nyckeln till framgång handlar om att trivas i en roll där du förväntas kunna lite, men om mycket.

I takt med att fler organisationer förstår värdet av en kvalitetssäkrad och objektiv rekryteringsprocess ökar också efterfrågan på duktiga och kvalitetssäkrade rekryterare. Det är inte alla organisationer som har kunskapen om hur de ska genomföra en kvalitativ rekryteringsprocess, och även om många förstår både nyttan och värdet av det så räcker inte tiden till. Vårt arbete blir nödvändigt för att stötta och tillgodose det anställningsbehov som finns därute, och för att fler ska ha möjlighet att ta sig in och röra sig på vår arbetsmarknad. Både fördomsfritt och genom en bra match mellan personliga beteenden, kompetens och tjänst.

Den moderna rekryteraren finns på så vis till för alla. En arbetsdag som rekryterare handlar till stor del om att ta på sig olika glasögon och se världen utifrån andras perspektiv, och vi byter ständigt synvinkel på vårt arbete för att uppfylla olika aktörers behov. Vi guidar våra kunder i svåra beslut, svarar på frågor från nervösa kandidater och firar tillsammans när processer går i mål. När våra kunder och kandidater lyckas – då lyckas också vi!

Rollen som rekryterare förändras ständigt och att vara i framkant på vad som händer både lokalt och globalt är också en stor del av vårt arbete. Det handlar om att förstå att vår arbetsmarknad förändras och att nya metoder kontinuerligt växer fram. Vi på Testhuset håller oss uppdaterade på nya rekryteringstrender och hjälper varandra att tänka utanför boxen för att tillsammans hitta nya sätt att arbeta på för att fortsätta framstå som moderna.

Ja, ni hör ju. I den moderna rekryterarens vardag är ingen dag den andra lik – till oss kan du komma precis som du är och vi lovar att hjälpa dig med just det du behöver!